Etapa națională a Concursului Național de Geografie ,,Terra”

Etapa națională a Concursului Național de Geografie ,,Terra” se va desfășura sâmbătă,
14 mai 2022, ora 10.00, în locațiile stabilite de fiecare inspectorat școlar:

 • etapa națională a concursului se va desfășura și în acest an pe o platformă electronică ce va funcționa special pentru acest concurs;
 • conectarea la platformă se va face conform procedurii transmise către inspectorii de specialitate din fiecare județ;
 • subiectele vor avea un grad de dificultate mediu și vor respecta Programa concursului pentru anul școlar 2021 -2022;
 • timpul de lucru este de 90 minute pentru toate clasele;
 • toate subiectele vor avea imagini și suport cartografic.

Înainte de începerea concursului elevii vor fi instruiți cu privire la următoarele aspecte:

 1. Înainte de conectare, elevii vor studia atent codurile și parolele pentru a le înțelege și a nu întâmpina probleme. Conturile nu sunt greșite, ci doar neatenția ar putea duce la imposibilitatea conectării.
 2. Elevul rezolvă subiectul (testul) dând click pe răspunsul corespunzător cerințelor sau completând casetele libere din test;
 3. În cadrul răspunsurilor elevii nu vor folosi diacritice. Folosirea lor va duce la pierderea punctajului aferent răspunsului.
 4. Elevii trebuie să fie foarte atenți la scrierea cuvintelor de răspuns (nu contează literele mari sau mici). În cazul în care lipsește o literă se pierde punctajul aferent răspunsului.
 5. Elevii vor avea la ei un instrument de scris și pot lucra mai întâi pe ciornă.
 6. În cazul în care la finalizarea testului va apărea o pagină albă, se va da Refresh paginii respective, iar ulterior ar trebui să se rezolve problema.
 7. În cazul în care la finalizarea testului elevul va fi redirecționat la pagina de conectare (este probabilă o supraîncărcare a serverului) se va încerca reconectarea și încărcarea răspunsurilor. Timpul de desfășurare a concursului se va prelungi corespunzător.
 8. Dacă elevul a terminat de răspuns la toate întrebările, va apăsa butonul Finalizare, iar ulterior îi vor fi indicate atât răspunsurile corecte cât și cele greșite, precum și punctajul final.  Apoi elevul accesează butonul Deconectare, din partea de sus a paginii.
 9. După accesarea butonului Finalizare nu se vor mai putea face modificări asupra răspunsurilor ci doar consulta punctajul final, indiferent de câte ori se va realiza conectarea. În cazul în care se fac erori (elevul apasă din greșeală, curiozitate, … butonul Finalizare înainte de terminarea testului) va fi anunțată Comisia Națională, care va putea lua decizia, în cazuri întemeiate, să deblocheze contul.

După finalizarea concursului subiectele și baremele vor fi postate și pe site-ul concursterra.ro;

 • vor fi acordate diplome, premii și mențiuni, conform regulamentului;
 • rezultatele concursului vor fi postate pe site-ul concursului, concursterra.ro, după finalizarea contestațiilor, termen limită, luni 23 mai 2022;

 

Vă dorim mult succes!