8.000 de participanti la Mica Olimpiada de Geografie „TERRA”, editia I, 2013

În anul şcolar 2012-2013 a fost iniţiat şi s-a desfăşurat  Concursul Naţional de Geografie pentru clasele V-VII „TERRA”, ediţia I („Mica Olimpiadă de Geografie”).

Concursul a fost organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Societatea de Geografie din România şi Editura CD PRESS, prin revista educaţională Terra Magazin.

Regulamentul concursului a respectat metodologia olimpiadelor şcolare. Noutatea absolută a constat în modalitatea de desfăşurare a etapei naţionale.

Aceasta a îmbinat cunoştinţele de geografie cu cele de TIC şi cu o componentă on-line.

Concursul s-a bucurat de o mare participare: peste 8.000 de participanţi la faza locală, aprox. 4.700 de elevi la faza judeţeană şi 445 de elevi la faza naţională.

Rezultatele obţinute au fost deosebit de bune, 177 de elevi primind premii şi menţiuni. Dintre aceştia, 43 de elevi au obţinut punctajul maxim (100 puncte).

Este de remarcat participarea în număr mare a elevilor din mediul rural, chiar din localităţi izolate.

Pentru această primă ediţie, datorită numărului mare de participanţi şi rezultatelor deosebite, organizatorii au decis suplimentarea fondului de premii de la un singur premiu în bani pentru fiecare secţiune, conform regulamentului, la câte un premiu constând într-un pachet educaţional oferit de Editura CD PRESS prin revista Terra Magazin şi o diplomă acordată de MEN pentru fiecare elev câştigător.

Lista completă a participanţilor şi a câştigătorilor etapei naţionale poate fi consultată aici.